Olcsó szálláshelyek, vendégházak, apartmanok, szállodák, fizetővendéglátás és gyógyfürdők

Magyarországi SZÁLLÁST foglalhat ITT!
Videó utazás Európába
Magyarországi taxikereső
Magyarországi szálláshelyek

Olcsó vendégházak és apartmanok, szállodák, fizetővendéglátás, gyógyfürdők

Sofia szállás
Szállások
tovább Térkép

Sofia
Varna szállás
Szállások
tovább Térkép

Varna
Nesebar szállás
Szállások
tovább Térkép

Nesebar
Primorsko szállás
Szállások
tovább Térkép

Primorsko
Burgas szállás
Szállások
tovább Térkép

Burgas
Černomorec szállás
Szállások
tovább Térkép

Černomorec
Slanchev brjag szállás
Szállások
tovább Térkép

Slanchev brjag
Bulgáriai Szállást Foglalhat Itt !
Balčik szállás
Szállások
tovább Térkép

Balčik
Ravda szállás
Szállások
tovább Térkép

Ravda
Kiten szállás
Szállások
tovább Térkép

Kiten
Sozopol szállás
Szállások
tovább Térkép

Sozopol
Svety Vlas szállás
Szállások
tovább Térkép

Svety Vlas
Tengerparti szállás
Szállások
tovább Térkép

Tengerpart melletti szállások
Sí szállások
Szállások
tovább Térkép

Sí szállások

Ausztria Belgium Bosnia-Hercegovina Bulgária Csehország Dánia Észtország Fehéroroszország Finnország Franciaország Görögország Hollandia Horvátország Írország Lengyelország Lettország Litvánia Magyarország Montenegro Nagy Britannia Németorszég Olaszország Portugália Románia Spanyolország Svédország Szerbia Szlovákia Szlovénia

Válasszon országot
Ausztria
Belgium
Bosznia és Hercegovina
Bulgária
Csehország
Dánia
Észtország
Fehéroroszország
Finnország
Franciaország
Görögország
Hollandia
Horvátország
Írország
Lengyelország
Lettország
Litvánia
Magyarország
Montenegró
Nagy Britannia
Németország
Olaszország
Portugália
Románia
Spanyolország
Svédország
Szerbia
Szlovákia
Szlovénia

Bulgária és más európai országok különböző típusú és színvonalú szálláshelyei közül könnyen választhat, lehet az olcsó vendégház, apartman vagy fizetővendéglátás, szálloda, gyógyfürdő és wellness. Legyen az egy hétvége a hegyekben, vagy akár többhetes nyaralás a tengerparton, az oldalunkon bárki megtalálhatja az igényeinek és pénztárcájának megfelelő belföldi és külföldi szálláshelyeket, utazást!

Információ

Amennyiben kérdése van a szállásfoglalással kapcsolatban, először kérjük olvassa el az INFORMÁCIÓ oldalunkat, ahol a Gyakran ismételt kérdések (GY.I.K.) menüpont alatt talál összeállítást, ám ha nem talál választ kérdésére, akkor írja meg nekünk. A magyar nyelvü meteorológia oldalon, az EURÓPA időjárási térképein talál részletes információt az aktuális időképről.

Szálláskereső oldalunk kezelése egyszerű; országonként térképes településnév, turisztikai régió és megyék alapján válogathat kedvére. Információkat kaphat a következőkről: műemlékek, sport, pihenés, fürdési és síelési lehetőségek. Kínálatunk egyre bővül, panzió, magánszálláshely, privátszállás, üdülőfalu, kastélyszálló, hotel és vendégház közül választhat.

Magyarországi útikalauz

Látnivalók

Magyarország, Tihany:

Története. A Tihanyi-félsziget már, az újkőkorban is lakott volt, később is mindig megtelepedtek itt az emberek. A Balaton- környék legnagyobb kora vaskori földvára a tihanyi Óváron épült. A rómaiak is építkeztek a félszigeten. A honfoglalás után 1055-ben szerepel először Tihany, amikor I. András királya bencés szerzeteseknek adományozta a félszigetet: az eredetiben fennmaradt tihanyi alapítólevél latin szövegében található magyar szavak nyelvünk első írott emlékei. A XIII. század második felében vár épült a hegytetőn, és alatta is, a révnél is kialakult egy-egy falu. A török időkben a templomot is belefoglalták az erődítésbe, amely olyan erős végvár volt, hogy sohasem tudták elfoglalni. A török háborúk befejeztével azonban - sok más várunkhoz hasonlóan ezt is lerombolták. Ekkor az apátság visszakapta a félszigetet. A balatoni fürdőélet megindulásakor Tihany iránt is megnőtt az érdeklődés, s az utóbbi évtizedekben már a nemzetközi idegenforgalomnak is egyik kedvelt központja.

Az apátsági templomot és kolostort 1055-ben alapították. A XVIII. század elejére az elpusztult együttesből csak az altemplom maradt meg, e fölé emelték az új, barokk templomot 1719-1754 között. Kéttornyos nyugati főhomlokzatát erőteljes övpárkány és egyszerű falpillérek díszítik. A tornyok közötti, íves vonalú oromzatban Szűz Mária és Szent Ányos fülkeszobrai állnak. A szép barokk főkapun az építtető Lécs apát címere, valamint Szent Benedek és Szent Skolasztika szobrai láthatók. Az egyhajós templom pompás berendezését Stuhlhoff Sebestyén, faragta 1753-1779-között. A szobrokkal ékesített oltárok, és remek orgonaház mellett a legjelentősebb alkotás a gazdagon faragott szószék, amely Magyarországon művészi szempontból szinte páratlan. Az altemploma XI. századi templom megmaradt része; háromhajós, román keresztboltozattal fedett, dísztelen tér. Közepén az alapító király, I. András csavart szárú kereszttel megjelölt sírja látható.

A Tihanyi Múzeum a templomhoz kapcsolódó s vele egy időben készült kolostor épületben van. A Balaton-vidék történelmét mutatja be az emeleten, időszaki kiállítások láthatók, pincében pedig kőtár van. A múzeum udvarában nyaranta kamarazenekari esteket, a templomban orgonahangversenyek rendeznek.

A tihanyi ófalu egész területe műemlékileg védett; nagyrészt megőrizte eredeti állapotát. Az itteni népi épitészet jellegzetes anyaga a félszigeten bányászott szürke bazalttufa valamint a nád, amelyből a tetőket készítették. Több háznak tornácos bejárata van és fehérre meszelt. Néhány szép parasztház együttese szabadtéri néprajzi múzeumként szerepel, ezeknek a berendezése is korabeli. Ilyen például a Gazdaház és a Disznósi Halászcéh háza. Előbbi a XVIII. században; utóbbi a XIX, század elején épült. Az ún. népművészeti ház 1936-ban épült. népművészeti kiállítások céljára.

A Visszhang-domb Egykor Tihany legnagyobb nevezetessége volt. Csokonai Vitel Mihály is megénekelte. Régen tizenhat szótagból álló mondatot is visszavert, manapság egy-két szótag is csak akkor cseng vissza, ha tiszta az idő, nem fúj a szél, és a félszigeten teljes a csend.

A Belső-tó a félsziget közepén levő, lefolyástalan, 2-3m mély tó. Remek horgászhely. Mellette, az egykori uradalmi kocsiszínben nyaranta működő szobrász művésztelep van. A kocsiszín kilenc lábon álló hatalmas, nádfedeles épület. 1800 körül készült. A tó és környéke természetvédelmi terület.

Ingyen megrendelhető holmik
A tanulás kezdetei az óvodában

Útikalauz